Personenbelasting

De aangifte Personenbelasting is de Belgische variant van de aangifte Inkomstenbelasting.

Iedereen die in BelgiŽ woont, is daar ook belastingplichtig. Iedereen kan dan ook verplicht worden om de aangifte Personenbelasting in te dienen.
Mensen met een baan of bedrijf in Nederland hebben meestal wel recht op een vrijstelling. Toch is het verplicht om de Nederlandse inkomsten aan te geven. Het totaal inkomen is bepalend voor het belastingtarief dat geldt.
Bepaalde inkomsten zijn ook voor heffing aan BelgiŽ toegewezen. Denk aan rente op spaarrekeningen.
Verder is het Nederlands inkomen bepalend voor de te betalen gemeentebelasting. De gemeentebelasting is een percentage over de federale belastingen die verschuldigd zouden zijn over het totaal inkomen.

Vanaf 2015 zijn de gevolgen van de Zesde Staatshervorming in het aangiftebiljet zichtbaar. Naast federale belasting en gemeentebelasting, zijn er nu ook gewestelijke belastingen. Iemand die bijvoorbeeld werkt in Nederland, woont in Vlaanderen, vermogen heeft op een spaarrekening en een tweede woning in de Ardennen, heeft met heel wat verschillende belastingregels te doen.

Wij beschikken over ruime ervaring met het invullen van aangiften Personenbelasting, zodat we de meest gunstige aangifte voor u kunnen doen.


Heeft u vragen, mail ons op info@rwings.com of bel naar 045-2010017

Nieuws

Nieuwsberichten

Voorwaarden

Van toepassing op onze diensten en deze site